Facebook-phising

Facebook-phising

Der kører en falsk besked med links til en falsk Facebook side rundt for tiden, målet for de cyberkriminelle er denne gang personer/virksomheder med en Facebook virksomhedsside.

Dette er også kendt som en Phishing-side. En phishing-side forsøger at fiske efter personlige oplysninger som for eksempel brugernavn/password eller kreditkort-oplysninger.

Det hele går ud på at man modtager en besked eller det bliver opslået direkte på ens virksomheds side på Facebook, med en besked om at din konto vil blive blokeret/slettet hvis du ikke inden for 24 timer klikker på et link – hvor du skal logge ind med dine Facebook oplysninger.

Dette er fup og fidus, og hvis du kommer til at klikke på linket, og indtaster inde oplysninger, så skal du hurtigst mulig skifte dit password på din Facebook konto, og på alle andre konti du benytter samme kombination af din mail og password.

 

Der er typisk altid nogle forskellige ting som kan afsløre sandheden bag en pågældende besked/side.

Tag for eksempel denne besked, hvis man ser på den adresse der linkes til, kan man let se den linker væk fra Facebook og en meget suspekt adresse (Se billede her til højre)

Men de cyberkriminelle er blevet bedre og bedre og det er ikke altid nemt at spotte.

Der skal blot et forkert click til fra en medarbejder, til at lukke en hel virksomhed ned.

Som virksomhed kan man let træne sine ansatte til ikke at hoppe i Phishing fælden med begge ben.

Vi kan hjælpe dig og din virksomhed med et User Awareness program, som højner dine ansattes bevidsthed om IT-sikkerhed.

Læs mere her

 

Kontakt os hvis du ønsker en uforpligtende snak.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *